Heeft u een vraag? Wij helpen graag! 0416-342012
0

fietsenblog

Tips & Trics

 • Fietsdiefstal preventie tips

  Fietsdiefstal preventie tips

  Fietsdiefstal, het lijkt wel dagelijkse koek. Wanneer een fiets gestolen is brengt dit een aantal reacties voort bij de eigenaar. Mensen voelen zich aangevallen in hun privé sfeer. Het leidt tot een vergrote sociale onveiligheid. Ook kan het van invloed zijn op de keuze verder gebruik te willen maken van de fiets. Mensen kunnen ervoor kiezen om geen fiets meer te gebruiken omdat ze het risico op diefstal te groot vinden. Daarnaast zullen mensen overgaan op het gebruik van oude minderwaardige fietsen om diefstal te voorkomen. Hierdoor zal het plezier in fietsen afnemen wat slecht is voor het imago van de fiets en het aantal afgelegde kilometers.

 • Geen zijwieltjes meer

  Geen zijwieltjes meer

  Leren fietsen is spannend, niet alleen voor het kind maar ook voor de ouders. Zijwieltjes waren jarenlang de eerste stap in het leerproces, maar tegenwoordig zien we ook vaak het gebruik van een loopfiets. Het voordeel van de loopfiets is dat een jong kind ermee snel leert balanceren, iets wat bij fietsen zonder zijwieltjes cruciaal is, het rondtrappen van de pedalen komt daarna vanzelf. 

 • Tips: elektrische fiets winterklaar maken

  Tips: elektrische fiets winterklaar maken

  Ook al zijn de temperaturen nog best lekker en schijnt de zon nog regelmatig, de winter zit er weer aan te komen. Sneeuw en vorst kunnen problemen opleveren in het verkeer en uw zult uw elektrische fiets waarschijnlijk minder intensief gebruiken dan in de zomer. Maar in de winter krijgt uw fiets het zwaar te verduren. Loop hem daarom goed na en maak hem ’winterklaar’, zodat regen, sneeuw en strooizout minder vat krijgen op het frame en de onderdelen. 

 • » Meer Tips & Trics

Top lijstjes

 • De best verkochte elektrische fietsen van 2015

  De best verkochte elektrische fietsen van 2015

  Net als in de voorgaande jaren is in 2015 is de verkoop van elektrische fietsen gestegen. Ook wij bij Matrabike hebben veel elektrische fietsen verkocht. Hierbij een overzicht van de best verkochte elektrische fietsten van 2015:

 • Top tien blogs van 2015

  Top tien blogs van 2015

  2016 is al weer begonnen. Maar toch kijken wij nog even terug naar 2015. Hierbij een lijst met de top tien blogs van 2015:

 • Top 3: alternatieven voor de fiets

  Top 3: alternatieven voor de fiets

  Er zijn verschillende vervoermiddelen die we geen fiets noemen, maar zeker veel van de fiets weg hebben. De bekendste zijn bijvoorbeeld de step of de Segway. Maar daarnaast zijn er de afgelopen jaren nog vele verschenen. Hierbij een lijstje met de nieuwste uitvindingen op het gebied van alternatieven voor de fiets. 

 • » Meer Top lijstjes

Fietsroutes

 • De 10 beste fietsterrassen

  De 10 beste fietsterrassen

  Niets fijner dan tijdens of na een lange fietstocht even uit te blazen op een mooi terras. Maar waar vind je die terrassen op je route? Met de nieuwe ANWB Fietsknooppuntenplanner kun je heel eenvoudig zien waar je terecht kunt voor een kopje koffie, een lekkere appelpunt of een voedzame lunch. Bij fietsers zijn de volgende tien terrassen in ieder geval favoriet!

 • Strandroutes

  Strandroutes

  In deze warme periode is het heerlijk om het strand op te zoeken. Maar naast luieren op het strand, is fietsen door de duinen en door kustplaatsjes net zo fijn! Vandaar hier een aantal leuke routes:

 • Een heerlijke zomerse fietsroute

  Een heerlijke zomerse fietsroute

  De zomer is duidelijk in het land, de zon schijnt volop en de temperatuur is prima. Tijd voor een fijne fietstocht. 

 • » Meer Fietsroutes

Weetjes

 • Tour de France

  Tour de France

  De Tour de France is weer van start gegaan. Le Tour de France, ook wel De Ronde van Frankrijk, is een meerdaagse wielerwedstrijd die voor het grootste deel door Frankrijk voert. Samen met de rondes van Italië (Giro) en Spanje (Vuelta) is het één van de drie Grote Rondes.

 • Lijstje; fietsgadgets voor vrouwen

  Lijstje; fietsgadgets voor vrouwen

  Fietsen is leuk. Maar je kunt het eenvoudig nog leuker, veiliger en eenvoudiger maken door verschillende gadgets toegevoegd. Hierbij enkele fietsgadgets speciaal voor de vrouwen onder ons. 

 • Ouders moeten kinderen vaker laten fietsen

  Ouders moeten kinderen vaker laten fietsen

  Kinderen fietsen niet goed genoeg. Omdat hun ouders hen liever naar school brengen, maken ze te weinig kilometers. Als ze eenmaal alleen moeten, krijgen ze vaker ongelukken, omdat ze onervaren zijn. Ouders laten hun kinderen niet graag op de fiets naar school gaan. Ze brengen hun kroost liever met de auto, bakfiets of achterop hun eigen fiets.

 • » Meer Weetjes

Technisch

 • Hoe vervang je een fietsketting?

  Hoe vervang je een fietsketting?

  Goed en regelmatig onderhoud van je fiets is heel belangrijk als je je fiets graag in topconditie wilt houden. Vooral als je lange fietstochten maakt of vaak op fietsvakantie gaat, is het belangrijk dat je zelf het basisonderhoud van je fiets kunt uitvoeren en in staat bent om onderweg eenvoudige of provisorische reparaties uit te voeren. Fietsen kunnen namelijk, net als andere voertuigen, pech onderweg krijgen, en dan is het fijn als je daar goed op voorbereid bent, vooral als je in het buitenland aan het fietsen bent.

 • Elektrische fiets met middenmotor

  Elektrische fiets met middenmotor

  De motor van een elektrische fiets kan op verschillende plaatsen op de fiets bevestigd zijn. Van deze verschillende mogelijkheden is de middenmotor het populairst. Wanneer u een elektrische fiets met middenmotor hebt is de motor op de trapas bevestigd. Dit zorgt er onder andere voor dat het zwaartepunt laag en midden ligt. 

 • De actieradius van de elektrische fiets

  De actieradius van de elektrische fiets

  Bij de aankoop van een elektrische fiets, ofwel E-bike, is het belangrijk te bedenken waar je de fiets voor wilt gaan gebruiken. Wil je elke dag naar je werk fietsen? Wil je lange toertochten gaan maken? Gebruik je de fiets grotendeels voor korte ritjes naar de supermarkt of familie? Elke vorm van gebruik heeft andere eisen die je aan de fiets, en vooral de aandrijfmotor, zou moeten stellen.

 • » Meer Technisch

Veiligheid

 • Fietsen in de herfst

  Fietsen in de herfst

  Ondanks dat de zon zich nog af en toe laat zien, is de herfst toch echt begonnen. Wat resulteert in prachtige rode bladeren en bospaden vol kastanjes en beukennootjes, maar ook koud, nat en donker weer. De herfst is een heerlijk seizoen voor een mooie fietstocht, maar let wel op enkele dingen:

 • Met de fiets naar school

  Met de fiets naar school

  De scholen zijn al weer anderhalve maand geleden begonnen. Misschien gaat uw kind dit jaar met de fiets naar school? Dat is goed nieuws want de fiets is een gezond, goedkoop en milieuvriendelijk vervoersmiddel. Wel belangrijk is om juw kind veilig de weg op te laten gaan. Hierbij enkele tips.

 • Veilig op de fiets naar school

  Veilig op de fiets naar school

  De zomer loopt op zijn eindje en steeds meer kinderen gaan weer terug naar school. Een verkeersveilige schoolomgeving en veilige schoolroutes zijn voorwaarden om kinderen zelfstandig naar school te laten gaan. Zaken die daarbij een belangrijke rol spelen zijn de snelheid van het autoverkeer, goede oversteken van gebiedsontsluitingswegen en vrij uitzicht voor kinderen tussen straat en stoep.

 • » Meer Veiligheid

Gadgets

 • Lijstje; fietsgadgets voor vrouwen

  Lijstje; fietsgadgets voor vrouwen

  Fietsen is leuk. Maar je kunt het eenvoudig nog leuker, veiliger en eenvoudiger maken door verschillende gadgets toegevoegd. Hierbij enkele fietsgadgets speciaal voor de vrouwen onder ons. 

 • Vliegende ‘fiets’ voor het eerst succesvol getest

  Vliegende ‘fiets’ voor het eerst succesvol getest

  Afgelopen mei is op Youtube een video geplaatst waaruit blijkt dat een Hongaars bedrijf voor het eerst met succes een vliegende fiets heeft gemaakt. De grote test met de vliegende fiets werd in april al gehouden. In het filmpje wordt een prototype van de Flike getest. De Flike bestaat uit een simpel frame met drie poten om op te staan en drie poten waaraan propellers bevestigd zijn. Die propellers hebben een Y-opstelling met twee propellers aan de voorkant en één direct achter de bestuurder. In de video slaagt de bestuurder erin ruim anderhalve minuut op ongeveer een meter hoogte te vliegen.

 • 's Werelds eerste fietslift

  's Werelds eerste fietslift

  Scandinavië staat bekend om zijn fietsvriendelijkheid. Noorwegen is met een bevolking van slechts vijf miljoen mensen, de thuisbasis van ongeveer drie miljoen fietsen. Maar zelfs voor doorgewinterde fietsers, die gewend zijn om het woon-werkverkeer op de tweewieler af te leggen, zijn er een aantal obstakels die niet aan te pakken lijken. Een voorbeeld is Trondheim Brubakken Hill, een 130 meter lang stuk weg bergop met een helling van 10 tot 18 graden. 

 • » Meer Gadgets

Oriënterend

 • Kom proefrijden bij ons e-bike testcenter

  Kom proefrijden bij ons e-bike testcenter

  Bent u op zoek naar een e-bike, maar weet u nog niet zeker welk elektrisch systeem het beste bij u past? Kom dan een elektrische fiets testen bij ons E-bike Testcenter of en ervaar de verschillen tussen de diverse systemen zelf!

 • Fietsaccu’s: haal het maximale uit uw elektrische fiets

  Fietsaccu’s: haal het maximale uit uw elektrische fiets

  Om optimaal te kunnen genieten van uw elektrische fiets is het belangrijk dat u aandacht besteedt aan de accu van uw elektrische fiets. Welk type fiets u ook heeft, met een voorwielmotor of juist een middenmotor: de accu is zeer bepalend voor de prestaties van uw elektrische fiets.

 • De moederfiets

  De moederfiets

  Moeders hebben het druk en verdienen wel wat extra aandacht. Ook de fietsbranche richt zich op de wensen en behoeften van moeders, met als uitkomst de moederfiets. De fietsen van tegenwoordig kunnen voor verschillende taken ingezet worden. Hoe specialistischer de taak, des te meer de fiets wordt toegespitst op het perfect uitvoeren van deze taak. Hierbij worden andere taken ondergeschikt. U kunt zich voorstellen dat hard fietsen één van de voornaamste taken is van een racefiets en daarom staan alle eigenschappen van deze fiets in het kader van het mogelijk maken van dat harde fietsen.

 • » Meer Oriënterend

Nieuws

 • Minder bewijs gestolen fiets vereist

  Minder bewijs gestolen fiets vereist

  Fietsverzekeraars eisen dat de eigenaar van een gestolen fiets twee sleutels kan tonen. Lukt dat niet, dan weigert de verzekering schade te vergoeden. Dat is onterecht, want een verzekeraar moet uitkeren als de eigenaar van de fiets op een andere manier kan aantonen dat de fiets op het moment van de diefstal op slot stond.

 • Helft Nederlanders: “E-bike goed voor gezondheid en tegen eenzaamheid”

  Helft Nederlanders: “E-bike goed voor gezondheid en tegen eenzaamheid”

  Elektrisch fietsen is niet alleen goed voor het milieu, het heeft ook een gunstig effect op de fysieke en mentale gezondheid. Uit onderzoek van Shimano, blijkt dat: 49 procent van de Nederlanders denkt dat het hebben van een e-bike gezondheidsklachten vermindert of voorkomt en 33 procent denkt dat het eenzaamheid tegengaat.

 • Een op vijf Nederlanders denkt onterecht dat een E-bike illegaal is voor je zestiende

  Een op vijf Nederlanders denkt onterecht dat een E-bike illegaal is voor je zestiende

  Met de grote opkomst van elektrisch fietsen is de kans groot dat er dit jaar nóg meer mensen de fiets pakken. Steeds meer mensen zien de gemakken van de e-bike, zoals minder bezweet aankomen op werk, het vermijden van files en een tekort aan parkeerplaatsen. Toch bestaan er nog veel misverstanden over de e-bike. Een op de vijf Nederlanders denkt bijvoorbeeld ten onrechte dat het verboden is om voor je zestiende een e-bike te rijden. Dat blijkt uit een onderzoek van SHIMANO, fabrikant van betrouwbare fietsonderdelen, waaronder kwalitatieve e-bike middenmotoren.

 • » Meer Nieuws
Klantenservice 0416-342012 Openingstijden: 09:00 - 17:00
Zoeken

Vul een productnaam, merk of eigenschap in.

Winkelwagen

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Kunnen wij u helpen?

0416-342012