Heeft u een vraag? Wij helpen graag! 0416-342012
0

fietsenblog

Tips & Trics

 • Winter-fietskleding

  Winter-fietskleding

  Het lijkt wellicht soms al wel lente-achtig, maar het is nog winterser dan je denkt. Dus ga je op pad voor een fijne fietstocht, kleed je dan goed aan. In de koude maanden is het niet onverstandig om winter-fietskleding te dragen. 

 • Tips voor het stoppen met appen in de auto en op de fiets

  Tips voor het stoppen met appen in de auto en op de fiets

  We zien het allemaal in het verkeer; fietsers en automobilisten die non-stop op hun telefoon kijken. Geen oog voor de weg of het overige verkeer. En vele van ons maken zich er zelf ook schuldig aan. Even snel op de telefoon kijken; “het is toch rood”, maar voor je het weet ben je weer aan het rijden, kijk je nog steeds op je telefoon en zwalk je van links naar rechts over de weg. 

 • Tips voor het kopen van een mountainbike

  Tips voor het kopen van een mountainbike

  Wil je gaan starten met mountainbiken, of ben je toe aan een nieuwe mountainbike? Bij het kopen van een mountainbike komen er veel vragen op je af. Je zult verschillende keuzes moeten maken en op veel punten moeten letten. Wij helpen je graag deze stappen te doorlopen in de zoektocht naar dé perfecte mountainbike voor jou. 

 • » Meer Tips & Trics

Top lijstjes

 • De best verkochte elektrische fietsen van 2015

  De best verkochte elektrische fietsen van 2015

  Net als in de voorgaande jaren is in 2015 is de verkoop van elektrische fietsen gestegen. Ook wij bij Matrabike hebben veel elektrische fietsen verkocht. Hierbij een overzicht van de best verkochte elektrische fietsten van 2015:

 • Top tien blogs van 2015

  Top tien blogs van 2015

  2016 is al weer begonnen. Maar toch kijken wij nog even terug naar 2015. Hierbij een lijst met de top tien blogs van 2015:

 • Top 3: alternatieven voor de fiets

  Top 3: alternatieven voor de fiets

  Er zijn verschillende vervoermiddelen die we geen fiets noemen, maar zeker veel van de fiets weg hebben. De bekendste zijn bijvoorbeeld de step of de Segway. Maar daarnaast zijn er de afgelopen jaren nog vele verschenen. Hierbij een lijstje met de nieuwste uitvindingen op het gebied van alternatieven voor de fiets. 

 • » Meer Top lijstjes

Fietsroutes

 • Fietsroute over Walcheren

  Fietsroute over Walcheren

  Een mooi rondje over Walcheren - 42,80 KM

  Walcheren is een landstreek en een schiereiland in het westen van de Nederlandse provincie Zeeland en bestaat uit de drie gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Walcheren wordt omsloten door de Noordzee, de Westerschelde het Veerse Meer en het ingepolderde Sloe.

 • De mooiste natuurfietsroutes van Nederland

  De mooiste natuurfietsroutes van Nederland

  Nederland kent heel veel mooie plekjes, die vooral met de fiets goed te bereiken zijn. Maar hoe vind je deze routes? MatraBike helpt u een handje met de Top 10 mooiste fietsroutes van Nederland. Stap op uw fiets en geniet met volle teugen van al het mooist dat Nederland te bieden heeft.

 • De 10 beste fietsterrassen

  De 10 beste fietsterrassen

  Niets fijner dan tijdens of na een lange fietstocht even uit te blazen op een mooi terras. Maar waar vind je die terrassen op je route? Met de nieuwe ANWB Fietsknooppuntenplanner kun je heel eenvoudig zien waar je terecht kunt voor een kopje koffie, een lekkere appelpunt of een voedzame lunch. Bij fietsers zijn de volgende tien terrassen in ieder geval favoriet!

 • » Meer Fietsroutes

Weetjes

 • Fietsen met de kinderen

  Fietsen met de kinderen

  Een tochtje gaan fietsen met kinderen is heel erg leuk, ontspannend en gezellig. Jij en je kinderen kunnen even alle zorgen vergeten en genieten van het samen fietsen en de omgeving, kortom echte quality time doorbrengen met het gezin. Ben je van plan om samen met de kinderen te gaan fietsen, dan zijn er enkele punten waar je op moet letten: 

 • Goede fietsverlichting

  Goede fietsverlichting

  Door de zonnige dagen van de afgelopen tijd, voelt het alsof de zomer is begonnen. Maar schijn bedriegt; in de ochtend is het nog lang donker en de avond valt sneller dan verwacht. Als je in de vroege ochtend of late avond moet fietsen, zorg er dan voor dat de verlichting op je fiets goed functioneert. Iedereen kent het belang van goed werkende verlichting op de fiets. Maar lang niet iedereen heeft goed werkend verlichting op zijn of haar fiets. 

   

 • Tour de France

  Tour de France

  De Tour de France is weer van start gegaan. Le Tour de France, ook wel De Ronde van Frankrijk, is een meerdaagse wielerwedstrijd die voor het grootste deel door Frankrijk voert. Samen met de rondes van Italië (Giro) en Spanje (Vuelta) is het één van de drie Grote Rondes.

 • » Meer Weetjes

Technisch

 • Hoe vervang je een fietsketting?

  Hoe vervang je een fietsketting?

  Goed en regelmatig onderhoud van je fiets is heel belangrijk als je je fiets graag in topconditie wilt houden. Vooral als je lange fietstochten maakt of vaak op fietsvakantie gaat, is het belangrijk dat je zelf het basisonderhoud van je fiets kunt uitvoeren en in staat bent om onderweg eenvoudige of provisorische reparaties uit te voeren. Fietsen kunnen namelijk, net als andere voertuigen, pech onderweg krijgen, en dan is het fijn als je daar goed op voorbereid bent, vooral als je in het buitenland aan het fietsen bent.

 • Elektrische fiets met middenmotor

  Elektrische fiets met middenmotor

  De motor van een elektrische fiets kan op verschillende plaatsen op de fiets bevestigd zijn. Van deze verschillende mogelijkheden is de middenmotor het populairst. Wanneer u een elektrische fiets met middenmotor hebt is de motor op de trapas bevestigd. Dit zorgt er onder andere voor dat het zwaartepunt laag en midden ligt. 

 • De actieradius van de elektrische fiets

  De actieradius van de elektrische fiets

  Bij de aankoop van een elektrische fiets, ofwel E-bike, is het belangrijk te bedenken waar je de fiets voor wilt gaan gebruiken. Wil je elke dag naar je werk fietsen? Wil je lange toertochten gaan maken? Gebruik je de fiets grotendeels voor korte ritjes naar de supermarkt of familie? Elke vorm van gebruik heeft andere eisen die je aan de fiets, en vooral de aandrijfmotor, zou moeten stellen.

 • » Meer Technisch

Veiligheid

 • Fietsen in de sneeuw

  Fietsen in de sneeuw

  We hebben een winters weekend achter de rug, met sneeuw, ijzel en flinke windstoten. Nu denkt u misschien dat het het beste is om lekker binnen te blijven, maar dit is helemaal niet nodig, ga juist lekker naar buiten! Gaat u wandelen, fietsen of autorijden dan moet u wel wat allerter zijn wanneer het glad is op de weg, maar dit wil niet zeggen dat u niet buiten kunt komen. Fiesten in de sneeuw gaat prima, het kan juist extra leuk zijn! Maar ga voorbereid op pad, wij hebben de tips voor u op een rij. 

 • Fietsen met de kinderen

  Fietsen met de kinderen

  Een tochtje gaan fietsen met kinderen is heel erg leuk, ontspannend en gezellig. Jij en je kinderen kunnen even alle zorgen vergeten en genieten van het samen fietsen en de omgeving, kortom echte quality time doorbrengen met het gezin. Ben je van plan om samen met de kinderen te gaan fietsen, dan zijn er enkele punten waar je op moet letten: 

 • Goede fietsverlichting

  Goede fietsverlichting

  Door de zonnige dagen van de afgelopen tijd, voelt het alsof de zomer is begonnen. Maar schijn bedriegt; in de ochtend is het nog lang donker en de avond valt sneller dan verwacht. Als je in de vroege ochtend of late avond moet fietsen, zorg er dan voor dat de verlichting op je fiets goed functioneert. Iedereen kent het belang van goed werkende verlichting op de fiets. Maar lang niet iedereen heeft goed werkend verlichting op zijn of haar fiets. 

   

 • » Meer Veiligheid

Gadgets

 • Lijstje; fietsgadgets voor vrouwen

  Lijstje; fietsgadgets voor vrouwen

  Fietsen is leuk. Maar je kunt het eenvoudig nog leuker, veiliger en eenvoudiger maken door verschillende gadgets toegevoegd. Hierbij enkele fietsgadgets speciaal voor de vrouwen onder ons. 

 • Vliegende ‘fiets’ voor het eerst succesvol getest

  Vliegende ‘fiets’ voor het eerst succesvol getest

  Afgelopen mei is op Youtube een video geplaatst waaruit blijkt dat een Hongaars bedrijf voor het eerst met succes een vliegende fiets heeft gemaakt. De grote test met de vliegende fiets werd in april al gehouden. In het filmpje wordt een prototype van de Flike getest. De Flike bestaat uit een simpel frame met drie poten om op te staan en drie poten waaraan propellers bevestigd zijn. Die propellers hebben een Y-opstelling met twee propellers aan de voorkant en één direct achter de bestuurder. In de video slaagt de bestuurder erin ruim anderhalve minuut op ongeveer een meter hoogte te vliegen.

 • 's Werelds eerste fietslift

  's Werelds eerste fietslift

  Scandinavië staat bekend om zijn fietsvriendelijkheid. Noorwegen is met een bevolking van slechts vijf miljoen mensen, de thuisbasis van ongeveer drie miljoen fietsen. Maar zelfs voor doorgewinterde fietsers, die gewend zijn om het woon-werkverkeer op de tweewieler af te leggen, zijn er een aantal obstakels die niet aan te pakken lijken. Een voorbeeld is Trondheim Brubakken Hill, een 130 meter lang stuk weg bergop met een helling van 10 tot 18 graden. 

 • » Meer Gadgets

Oriënterend

 • Fiets en Wandelbeurs 2017

  Fiets en Wandelbeurs 2017

  11 en 12 februari is het weer zo ver, de Fiets en Wandelbeurs 2017 in de Jaarbeurs Utrecht. Bij de Fiets en Wandelbeurs kunt u terecht voor al uw vragen, een proefrit op een fiets, fotowedstrijden, wandelroutes etc. 

 • Mountainbikes voor kinderen

  Mountainbikes voor kinderen

  Op een stoere mountainbike naar school, lekker crossen door de buurt, of misschien wel samen met papa de bossen in. Mountainbikes voor kinderen zijn erg populair, en door hun robuuste eigenschappen ook geliefd bij de ouders. Een mountainbike kan goed tegen een stootje en gaat jarenlang mee. Door de brede banden en het rechte stuur is ook de stabiliteit tijdens het fietsen beter.

 • Welke framemaat heb ik nodig?

  Welke framemaat heb ik nodig?

  Wanneer u een fiets wilt gaan kopen is het belangrijk uzelf enkele vragen te stellen, zoals waar ga ik de fiets voornamelijk voor gebruiken, wat is mijn budget en welke framemaat heb ik nodig? Vooral deze laatste vraag is iets waar niet iedereen aan denkt, en eindigen met een te grote of te kleine fiets. Om veilig en comfortabel te kunnen fiesten is het belangrijk om de voor u juiste framemaat te bepalen. Wij helpen u hier om de juiste framemaat te berekenen.

 • » Meer Oriënterend

Nieuws

 • Minder bewijs gestolen fiets vereist

  Minder bewijs gestolen fiets vereist

  Fietsverzekeraars eisen dat de eigenaar van een gestolen fiets twee sleutels kan tonen. Lukt dat niet, dan weigert de verzekering schade te vergoeden. Dat is onterecht, want een verzekeraar moet uitkeren als de eigenaar van de fiets op een andere manier kan aantonen dat de fiets op het moment van de diefstal op slot stond.

 • Helft Nederlanders: “E-bike goed voor gezondheid en tegen eenzaamheid”

  Helft Nederlanders: “E-bike goed voor gezondheid en tegen eenzaamheid”

  Elektrisch fietsen is niet alleen goed voor het milieu, het heeft ook een gunstig effect op de fysieke en mentale gezondheid. Uit onderzoek van Shimano, blijkt dat: 49 procent van de Nederlanders denkt dat het hebben van een e-bike gezondheidsklachten vermindert of voorkomt en 33 procent denkt dat het eenzaamheid tegengaat.

 • Een op vijf Nederlanders denkt onterecht dat een E-bike illegaal is voor je zestiende

  Een op vijf Nederlanders denkt onterecht dat een E-bike illegaal is voor je zestiende

  Met de grote opkomst van elektrisch fietsen is de kans groot dat er dit jaar nóg meer mensen de fiets pakken. Steeds meer mensen zien de gemakken van de e-bike, zoals minder bezweet aankomen op werk, het vermijden van files en een tekort aan parkeerplaatsen. Toch bestaan er nog veel misverstanden over de e-bike. Een op de vijf Nederlanders denkt bijvoorbeeld ten onrechte dat het verboden is om voor je zestiende een e-bike te rijden. Dat blijkt uit een onderzoek van SHIMANO, fabrikant van betrouwbare fietsonderdelen, waaronder kwalitatieve e-bike middenmotoren.

 • » Meer Nieuws
Klantenservice 0416-342012 Openingstijden: 09:00 - 17:00
Zoeken

Vul een productnaam, merk of eigenschap in.

Winkelwagen

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Kunnen wij u helpen?

0416-342012