0

fietsenblog

Tips & Trics

 • Heerlijk fietsen op De Veluwe

  Heerlijk fietsen op De Veluwe

  Nederland is een fietsland bij uitstek. Met vele mooie fietsroutes, vlak landschap en perfect aangelegde fietspaden is fietsen in ons land erg aangenaam. Hierdoor is een fietsvakantie in Nederland ook zo populair. Er zijn nog talrijke mooie plekken te ontdekken op de fiets, zo ook in de omgeving ‘De Veluwe’. Een prachtig natuurgebied in de provincie Gelderland waar u met alle gemak een aantal dagen, zo niet weken, fietsend kunt doorbrengen. In deze blog lichten we dit prachtige natuurgebied uit en geven we u een aantal tips voor zowel één dag als meerdaagse fietstochten. 

 • Fietsen op het strand

  Fietsen op het strand

  Steeds vaker doen zowel mannen als vrouwen mee aan strandraces en strandtoertochten. Maar om te starten met fietsen op het strand zult u enkele aanpassingen aan uw mountainbike moeten uitvoeren. Of misschien is het zelfs beter een andere MTB aan te schaffen. Ga niet zo maar met uw stadfiets naar een strandrace of strandtocht. Op zacht zand rijden is heel wat anders dan in een gewone straat of een bosrijke omgeving. Daarnaast is door het zachte zand en zoute water het onderhoud aan uw fiets erg belangrijk! 

 • Fietsen beter dan lopen

  Fietsen beter dan lopen

  Het is zomer, en dat betekend dat we weer in de zwembroek of het badpak mogen. Maar we willen wel met een strak lichaam aan het strand kunnen liggen. Maar hoe?

   

 • » Meer Tips & Trics

Top lijstjes

 • De best verkochte elektrische fietsen van 2015

  De best verkochte elektrische fietsen van 2015

  Net als in de voorgaande jaren is in 2015 is de verkoop van elektrische fietsen gestegen. Ook wij bij Matrabike hebben veel elektrische fietsen verkocht. Hierbij een overzicht van de best verkochte elektrische fietsten van 2015:

 • Top tien blogs van 2015

  Top tien blogs van 2015

  2016 is al weer begonnen. Maar toch kijken wij nog even terug naar 2015. Hierbij een lijst met de top tien blogs van 2015:

 • Top 3: alternatieven voor de fiets

  Top 3: alternatieven voor de fiets

  Er zijn verschillende vervoermiddelen die we geen fiets noemen, maar zeker veel van de fiets weg hebben. De bekendste zijn bijvoorbeeld de step of de Segway. Maar daarnaast zijn er de afgelopen jaren nog vele verschenen. Hierbij een lijstje met de nieuwste uitvindingen op het gebied van alternatieven voor de fiets. 

 • » Meer Top lijstjes

Fietsroutes

 • Strandroutes

  Strandroutes

  In de zomer is het heerlijk om het strand op te zoeken. Maar naast luieren op het strand, is fietsen door de duinen en door kustplaatsjes net zo fijn! Vandaar hier een aantal leuke routes:

 • Pinksteren fietsroutes

  Pinksteren fietsroutes

  Het Pinksterweekend is in aantocht, een mooi moment om de fiets van stal te halen. Na dat u uw fiets heeft gecontroleerd op een aantal punten bent u weer klaar om fietstochten aan te gaan. Wij van Matrabike hebben enkele mooie voorjaarsroutes voor u op een rijtje gezet. Met variërende landschappen en afstanden, dus voor ieder wat wils. 

   

 • Oranje fietsroute

  Oranje fietsroute

  Koningsdag komt eraan en heel Nederland kleurt oranje. U kunt een rommelmarkt afstruinen, langs de koninklijke route gaan staan in Tilburg of de kroeg in duiken. Maar u kunt ook lekker fietsen, we hebben voor u een mooie Oranjefietsroute. Dus geniet dit weekend van de frisse buitenlucht, pak de fiets en ga er lekker op uit! 

 • » Meer Fietsroutes

Weetjes

 • 8 weetjes over de fiets

  8 weetjes over de fiets

  Nederland staat bovenaan in de lijst als het gaat om het aantal fietsen per inwoner. Nederlanders hebben gemiddeld 1,3 fiets in hun bezit. Behoort u tot de groep trotse fietsbezitters? Of bent u nog op zoek naar een nieuwe fiets? Dan is het natuurlijk wel leuk om wat meer over dit vervoersmiddel te weten te komen. Wij nemen u mee door acht fietsweetjes die u niet wilt missen!

 • De geschiedenis van de fiets

  De geschiedenis van de fiets

  De fiets, wie kent hem niet? Of beter gezegd: wie heeft hem niet? Het vervoersmiddel dat al honderden jaren bestaat en helemaal in het Nederlandse straatbeeld thuishoort. Sterker nog, we zouden ons niet kunnen voorstellen hoe het leven er zonder fiets uit zou zien. De fiets is een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Vorige maand bestond dit vervoersmiddel maar liefst 200 jaar, een lange periode waarin vele ontwikkelingen zijn doorgaan. Wij vinden dit een mooi moment om terug te blikken op de historie van dit belangrijke en populaire vervoersmiddel. Lees mee en kom te weten welke weg de fiets heeft afgelegd naar het ontwerp zoals we deze vandaag de dag kennen én naar de E-bike.

 • Mountainbike kleding

  Mountainbike kleding

  Tijdens het fietsen is goede kleding erg belangrijk. Dus ook bij mountainbiken is goede kleding een must. Mountainbike kleding heb je in alle soorten en maten, en ook allerlei prijsklassen. Of je nu in de zomer of in de winter fietst, niets is zo belangrijk als goede mountainbike kleding. Natuurlijk vragen omstandigheden zoals het weer en het seizoen wel andere eisen aan de kleding. Zo heb je in de zomer voldoende aan een korte fietsbroek en t-shirt, maar zul je in de winter meerdere lagen moeten dragen en attributen zoals een muts, handschoenen en zelfs thermokleding. Daarnaast is het in het najaar vaak nat, dus waterbestendige mountainbike kleding is een must. Welke mountainbike kleding bij welk weertype past en welke mountainbike kleding voor u het gepast is leest u hier.

 • » Meer Weetjes

Technisch

 • Hoe vervang je een fietsketting?

  Hoe vervang je een fietsketting?

  Goed en regelmatig onderhoud van je fiets is heel belangrijk als je je fiets graag in topconditie wilt houden. Vooral als je lange fietstochten maakt of vaak op fietsvakantie gaat, is het belangrijk dat je zelf het basisonderhoud van je fiets kunt uitvoeren en in staat bent om onderweg eenvoudige of provisorische reparaties uit te voeren. Fietsen kunnen namelijk, net als andere voertuigen, pech onderweg krijgen, en dan is het fijn als je daar goed op voorbereid bent, vooral als je in het buitenland aan het fietsen bent.

 • Elektrische fiets met middenmotor

  Elektrische fiets met middenmotor

  De motor van een elektrische fiets kan op verschillende plaatsen op de fiets bevestigd zijn. Van deze verschillende mogelijkheden is de middenmotor het populairst. Wanneer u een elektrische fiets met middenmotor hebt is de motor op de trapas bevestigd. Dit zorgt er onder andere voor dat het zwaartepunt laag en midden ligt. 

 • De actieradius van de elektrische fiets

  De actieradius van de elektrische fiets

  Bij de aankoop van een elektrische fiets, ofwel E-bike, is het belangrijk te bedenken waar je de fiets voor wilt gaan gebruiken. Wil je elke dag naar je werk fietsen? Wil je lange toertochten gaan maken? Gebruik je de fiets grotendeels voor korte ritjes naar de supermarkt of familie? Elke vorm van gebruik heeft andere eisen die je aan de fiets, en vooral de aandrijfmotor, zou moeten stellen.

 • » Meer Technisch

Veiligheid

 • Mountainbike kleding

  Mountainbike kleding

  Tijdens het fietsen is goede kleding erg belangrijk. Dus ook bij mountainbiken is goede kleding een must. Mountainbike kleding heb je in alle soorten en maten, en ook allerlei prijsklassen. Of je nu in de zomer of in de winter fietst, niets is zo belangrijk als goede mountainbike kleding. Natuurlijk vragen omstandigheden zoals het weer en het seizoen wel andere eisen aan de kleding. Zo heb je in de zomer voldoende aan een korte fietsbroek en t-shirt, maar zul je in de winter meerdere lagen moeten dragen en attributen zoals een muts, handschoenen en zelfs thermokleding. Daarnaast is het in het najaar vaak nat, dus waterbestendige mountainbike kleding is een must. Welke mountainbike kleding bij welk weertype past en welke mountainbike kleding voor u het gepast is leest u hier.

 • Veilig wielrennen

  Veilig wielrennen

  Als de Tour de France weer begonnen is, stappen veel mensen weer op de racefiets. Maar doe dit niet zo maar. Ga niet onvoorbereid de deur uit want een ongelukje zit in een klein hoekje. 

 • Fietsen in de sneeuw

  Fietsen in de sneeuw

  We hebben een winters weekend achter de rug, met sneeuw, ijzel en flinke windstoten. Nu denkt u misschien dat het het beste is om lekker binnen te blijven, maar dit is helemaal niet nodig, ga juist lekker naar buiten! Gaat u wandelen, fietsen of autorijden dan moet u wel wat allerter zijn wanneer het glad is op de weg, maar dit wil niet zeggen dat u niet buiten kunt komen. Fiesten in de sneeuw gaat prima, het kan juist extra leuk zijn! Maar ga voorbereid op pad, wij hebben de tips voor u op een rij. 

 • » Meer Veiligheid

Gadgets

 • Lijstje; fietsgadgets voor vrouwen

  Lijstje; fietsgadgets voor vrouwen

  Fietsen is leuk. Maar je kunt het eenvoudig nog leuker, veiliger en eenvoudiger maken door verschillende gadgets toegevoegd. Hierbij enkele fietsgadgets speciaal voor de vrouwen onder ons. 

 • Vliegende ‘fiets’ voor het eerst succesvol getest

  Vliegende ‘fiets’ voor het eerst succesvol getest

  Afgelopen mei is op Youtube een video geplaatst waaruit blijkt dat een Hongaars bedrijf voor het eerst met succes een vliegende fiets heeft gemaakt. De grote test met de vliegende fiets werd in april al gehouden. In het filmpje wordt een prototype van de Flike getest. De Flike bestaat uit een simpel frame met drie poten om op te staan en drie poten waaraan propellers bevestigd zijn. Die propellers hebben een Y-opstelling met twee propellers aan de voorkant en één direct achter de bestuurder. In de video slaagt de bestuurder erin ruim anderhalve minuut op ongeveer een meter hoogte te vliegen.

 • 's Werelds eerste fietslift

  's Werelds eerste fietslift

  Scandinavië staat bekend om zijn fietsvriendelijkheid. Noorwegen is met een bevolking van slechts vijf miljoen mensen, de thuisbasis van ongeveer drie miljoen fietsen. Maar zelfs voor doorgewinterde fietsers, die gewend zijn om het woon-werkverkeer op de tweewieler af te leggen, zijn er een aantal obstakels die niet aan te pakken lijken. Een voorbeeld is Trondheim Brubakken Hill, een 130 meter lang stuk weg bergop met een helling van 10 tot 18 graden. 

 • » Meer Gadgets

Oriënterend

 • 7 redenen om vaker de fiets te pakken

  7 redenen om vaker de fiets te pakken

  Fietsen is onderdeel geworden van onze cultuur. Nederland wordt ook weleens het fietsland genoemd en dat heeft zo z’n redenen. Het vlakke landschap en de perfect aangelegde fietspaden zorgen ervoor dat u heerlijk fietsend kunt genieten van de mooie natuur die ons land te bieden heeft. Of u nou een lange fietstocht gaat maken of gewoon een korte afstand fiets naar de supermarkt: fietsen is altijd een goed idee. In deze blog geven we u zeven redenen om vaker de fiets te pakken.

 • Mountainbikes voor kinderen

  Mountainbikes voor kinderen

  Op een stoere mountainbike naar school, lekker crossen door de buurt, of misschien wel samen met papa de bossen in. Mountainbikes voor kinderen zijn erg populair, en door hun robuuste eigenschappen ook geliefd bij de ouders. Een mountainbike kan goed tegen een stootje en gaat jarenlang mee. Door de brede banden en het rechte stuur is ook de stabiliteit tijdens het fietsen beter.

 • Elektrische fiets verzekering

  Elektrische fiets verzekering

  De elektrische fiets is hip! Tegenwoordig fietst 1 op de 10 Nederlanders al elektrisch. Wanneer moet je een elektrische fiets verplicht verzekeren?

 • » Meer Oriënterend

Nieuws

 • Tour de France update 6

  Tour de France update 6

  Michael Matthews heeft dinsdag ook de zestiende etappe in de Tour de France gewonnen. De 26-jarige Australiër van Team Sunweb was in een waaierrit de sterkste in de sprint. Chris Froome behoudt de gele trui.

 • Tour de France update 5

  Tour de France update 5

  Warren Barguil heeft vrijdag de dertiende etappe in de Tour de France gewonnen. De 25-jarige Fransman was de sterkste in de sprint van een kopgroep van vier renners. Fabio Aru blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

 • Tour de France update 4

  Tour de France update 4

  Marcel Kittel heeft dinsdag zijn vierde ritzege in de Tour de France geboekt. De Duitser was in de tiende etappe sneller dan Dylan Groenewegen, die derde werd, en won de massasprint.

 • » Meer Nieuws
Klantenservice 0416-342012 Openingstijden: 09:00 - 17:00
Zoeken

Vul een productnaam, merk of eigenschap in.

Winkelwagen

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Kunnen wij u helpen?

0416-342012