Het fietsplan wordt een steeds meer gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Afgelopen jaren is zo’n 60% van de vrije ruimte uit de werkkostenregeling (WKR) besteed aan de aanschaf van fietsen. Door uw werknemers een fietsplan aan te bieden zorgt u voor meer vitale werknemers. Daarnaast wordt u een aantrekkelijke werkgever, omdat veel werknemers gebruik willen maken van het fietsplan.
Werkgevers kunnen kiezen voor een fietsplan om werknemers te stimuleren in het fietsgebruik voor woon-werkverkeer. Met het fietsplan is er voor werknemers de mogelijkheid om met een mooi fiscaal voordeel een nieuwe fiets aan te schaffen. Alle kosten die gemaakt worden voor het fietsplan worden ondergebracht in de vrije ruimte van de WKR.
Voor het gebruik van het fietsplan kunnen diverse voorwaarden opgesteld worden, deze kunt u als werkgever zelf voor uw bedrijf vaststellen. Veel bedrijven kiezen bijvoorbeeld voor een maximaal bedrag aan fiscaal voordeel vanuit het fietsplan. Een andere veelgebruikte voorwaarde is dat een werknemer eens in de drie jaar een fiets kan aanschaffen middels het fietsplan. Of dat de fiets een minimaal aantal keer gebruikt moet worden voor het woon-werkverkeer.
Wanneer u binnen uw bedrijf aan de slag wil gaan met het fietsplan komen hier geen extra kosten bij kijken. Sterker nog, het invoeren van het fietsplan zorgt voor een financieel voordeel voor zowel werkgever als werknemer!
De invoering van het fietsplan zorgt voor u als werkgever voor een besparing op uw sociale lasten. Dit komt doordat u minder brutoloon hoeft uit te keren bij gebruik van het fietsplan. Over het brutoloon betaald u gemiddeld zo’n 18% aan sociale lasten, dat is toch al gauw een flink bedrag. Hierdoor is het in sommige gevallen zelfs duurder om het WKR budget niet op te maken! Het fietsplan biedt uw bedrijf dus in ieder geval flink wat voordeel.
Biedt uw werkgever het fietsplan aan als secundaire voorwaarden? Lees dan hier hoe het aanschaffen van een fiets via het fietsplan voor u als werknemer in zijn werk gaat. Op deze pagina hebben we een handig stappenplan uitgewerkt en delen we nog meer informatie over deze regeling!
Vul een productnaam, merk of eigenschap in.